Gratis verzending vanaf € 50,-

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Fysieke winkel Beukerstraat 6, Zutphen

Hoe kies je de juiste klok voor je woonkamer?

Een klok in de woonkamer is praktisch, maar ook een belangrijk decoratief element in het interieur dat kan bijdragen aan de sfeer en je persoonlijke interieurstijl. Of je nu een modern, klassiek, industrieel of eclectisch interieur hebt, er is altijd een klok die perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Wij van Azzoro helpen je graag bij het kiezen van de juiste klok voor jouw interieur.

1. Bepaal je stijl

Voordat je een klok kiest, is het belangrijk om te bedenken welke stijl het beste bij jouw interieur past. 

Een modern interieur bevat strakke lijnen, een minimalistisch design dat vaak gecombineerd wordt met metallic en glazen elementen.

In een klassiek interieur vind je traditionele ontwerpen die vaak worden gecombineerd met hout en gedetailleerde afwerkingen. 

Een industrieel interieur bevat robuuste materialen zoals metaal en beton, vaak met een ruwe afwerking.

Een mix van verschillende stijlen, materialen, kleuren en een uniek design noemen we een eclectisch interieur. 

2. Overweeg de grootte van de klok

De grootte van de klok is een cruciale factor bij het kiezen van de juiste klok. Een te kleine klok kan onopgemerkt blijven, terwijl een te grote klok de ruimte kan overweldigen. 

Wanneer je een klok zoekt voor een kleinere ruimte is een klok van 46 cm of 60 cm het meest ideaal. Zo laat jij jouw klok goed tot zijn recht komen in het interieur. 

Zoek jij een klok voor een grote ruimte? Overweeg dan een grotere klok te nemen. Klokken vanaf 60 cm zijn geschikt voor grotere ruimtes om een ware eye-catcher van jouw klok te maken. 

TIP: Vind jij het lastig om de afmeting te bepalen? Maak het jezelf gemakkelijk door een stuk karton op de diameter te knippen die jij in overweging hebt. Plak deze met schilders-tape op de wand om te zien of deze afmeting geschikt is voor de plek die jij in gedachten hebt.

3. Kies de juiste plaats voor jouw klok

De plek van de klok kan een groot verschil maken in hoe de klok wordt waargenomen en wordt gebruikt. 

Boven de schoorsteenmantel is een klassieke en centrale plek om je klok op te hangen. Vaak is dit een centrale plek in huis waardoor de klok regelmatig bekeken wordt en hierdoor de juiste plaats kan zijn.

Ook de eetkamer is een veel gekozen plek om een klok op te hangen. We gebruiken ongemerkt de klok veel vaker dan dat we denken. Bijvoorbeeld tijdens het eten koken. Wanneer we iets in de oven schuiven of aan de kook brengen houden we de tijd in de gaten om onze maaltijd niet te laten verpieteren. 

Boven de bank in de woonkamer is ook een veel gekozen plek om je klok als statement op te hangen. Hierdoor zorg je voor een visueel anker in het interieur. De woonkamer is over het algemeen toch een plek waar we veel tijd doorbrengen. 

Als laatste gebruiken we een kale muur als plek om de klok op te hangen. Dit doen we om de lege wand te vullen en een echte blikvanger te creëren. Let er wel op dat je plek kiest waar de klok echt opvalt. Dat je klok vanuit meerdere hoeken kunt aflezen.

4. Denk aan de functionaliteit van een klok

Naast de meest mooie looks van een klok, is het ook belangrijk dat de functionaliteit van de klok bij jouw past. Kun je de tijd goed aflezen? Begrijp je de romeinse cijfers, of ga je liever voor “normale” cijfers?

Vallen de cijfers voldoende op, juist op de plek die je net bepaald hebt. Is daar voldoende licht aanwezig of zou je de klok extra kunnen verlichten? Wellicht vind je een prachtige open klok waar je LED verlichting achter wilt maken om de cijfers extra aandacht te geven.

Bijna al onze klokken hebben tandwielen, deze draaien op 2x een AA-batterij. Daarnaast draait het uurwerk los van de tandwielen. Het uurwerk draait op 1x een AA-batterij.

5. Kies een kleur die bij jou past

De kleur van de klok moet aansluiten bij jouw huidige kleurenschema van het interieur. Neutrale kleuren zoals wit, zwart en houttinten zijn veelzijdig en vrijwel in ieder interieur toe te passen, terwijl felle kleuren een speelse touch toe kunnen voegen aan het interieur, is het belangrijk om de juiste kleur keuze te maken. 

Naast het kiezen van de juiste kleur, is ook het materiaal belangrijk bij het kiezen van de juiste klok voor jouw woonkamer. De meeste klokken in ons assortiment zijn gemaakt van metaal, maar enkele ook van hout. Dit geeft een compleet andere uitstraling aan de klok, en is daarom essentieel van belang om een goede keuze te kunnen maken. 

6. Bepaal jouw budget voor de klok

Klokken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bepaal je budget van tevoren en zoek binnen dat bereik naar de beste opties. Er zijn prachtige klokken beschikbaar voor elke prijsklasse, van budgetvriendelijke keuzes tot een luxe design. 

In ons assortiment vind je heel soms een B-keus. Dit zijn klokken met een lichte beschadiging of waarvan de glasplaat gebroken is. De glasplaat verwijderen wij zorgvuldig en doet niet af van de kwaliteit van de klok.

Het kiezen van de juiste klok voor je woonkamer kan een leuke en creatieve onderneming zijn. Door rekening te houden met stijl, grootte, plaatsing, functionaliteit, kleur en materiaal van de klok, kun je een keuze maken die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Een goed gekozen klok kan de finishing touch zijn die je woonkamer nodig heeft om helemaal compleet te voelen.

Deel blog:

Andere blogs

Scroll naar boven