Gratis verzending vanaf € 50,-

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Fysieke winkel Beukerstraat 6, Zutphen

Verschil plexiglas en glasschilderij

Plexiglas en een glasschilderij zijn beide populaire keuze als het gaat om wanddecoratie, maar ze verschillen aanzienlijk in materiaal en uitstraling. Het is belangrijk om te begrijpen wat het materiaal uniek maakt, zodat je de juiste keuze maakt bij het kiezen van kunst voor je interieur.

ter Halle glasschilderijen

Glasschilderijen, zoals die van het merk ter Halle, bieden een verfijnde en elegante uitstraling. Door de ruime keuze wat betreft designs, afmetingen en mogelijkheden hebben wij een uitgebreid assortiment glasschilderijen van dit merk. Deze kunstwerken worden gedrukt op glas, waardoor de kleuren intens over komen. Met diverse prints, variërend van dieren zoals een pauwflamingo en tijger tot meer abstracte afbeeldingen zoals kleurrijke patronen, portretten van een vrouw met bloemen, is er voor ieder wat wils. De diverse mogelijkheden aan prints maakt glasschilderijen een veelzijdige keuze voor wanddecoratie. 

Afmetingen glasschilderij

Of je nu op zoek bent naar een vierkant, rond, rechthoekig horizontaal of verticaal glasschilderij, er zijn diverse opties beschikbaar. Zo hebben wij glasschilderijen van  80 x 80 cm en 80 x 120 cm in ons assortiment. De glasschilderijen zijn te bestellen in een afmeting van 110 x 160 cm. Hierdoor heb je de mogelijkheid om kunstwerken te kiezen die passen bij jouw interieur.

Ophangen glasschilderij

Bij het overwegen en het ophangen van een glasschilderij is het belangrijk om te weten dat deze kunstwerken worden geleverd met een speciaal ophangsysteem. De glasschilderijen bevatten montagebeugels of bevestigingspunten die het ophangen vereenvoudigen. Zorg ervoor dat je de bijgeleverde instructies volgt om het schilderij veilig en stevig aan de muur te bevestigen.
In onze winkel hangen de glasschilderijen aan houten wanden waardoor wij simpelweg 2 schroeven in muur hoefden te draaien. Bij betonnen wanden adviseren wij het gebruik van een goede en vooral geschikte plug met hierin bijpassende schroeven.

Materiaal glasschilderij

Laten we eens kijken naar het verschil met plexiglas. Plexiglas is een synthetisch materiaal dat lijkt op glas, maar is lichter en sterker dan glas, wat plexiglas een duurzame keuze maakt. Vaak heeft plexiglas een matte afwerking waardoor kleuren echter minder tot zijn recht komen.

Hoewel beide materialen geschikt zijn voor wanddecoratie, is het essentieel om rekening te houden met je specifieke behoeften en voorkeuren. Glasschilderijen brengen een luxe uitstraling met zich mee door de intense kleuren en de diversiteit aan prints en elegante afwerking. Ongeacht je keuze, zal iedere wanddecoratie een vleugje stijl toevoegen aan je interieur.

Onze glasschilderijen zijn gemaakt van veiligheidsglas. Wanneer dit breekt, breekt het in 100.000 stukjes. De glasschilderijen van ter Halle zijn gemaakt van hetzelfde soort glas als dat voor autoruiten wordt gebruikt. Dit zorgt er voor dat deze kwalitatief nog net een stukje beter zijn als het ‘normale’ veiligheidsglas. Indien het schilderij plat op de grond valt, zal hier niets mee gebeuren. Je zou er zelfs over heen kunnen lopen en kunnen springen. Wanneer dit glas wel breekt, zal het ook in 100.000 stukjes breken, maar door de afwerking en de laag die gebruikt wordt, kun je deze gemakkelijk oprollen.

Online glasschilderijen kopen

Ben jij overtuigd voor een glasschilderij voor in jouw interieur? Neem dan nu een kijkje in ons assortiment glasschilderijen. Indien er specifieke wensen zijn voor een bepaald design of een specifieke afmeting, vragen we je om contact met ons op te nemen en je wensen te bespreken. Er zijn talloze mogelijkheden die we niet allemaal op onze webshop kunnen laten zien.

Deel blog:

Andere blogs

Scroll naar boven